marți, 4 ianuarie 2011

POTI PASTRA UN SECRET?


 


Pastrarea unui secret poate intari o prietenie sau poate crea una noua. Desi nu pare, sa pastrezi un secret este mai greu decat crezi, mai ales daca esti o fata barfitoare ( crede-ma, stiu cum e ) . Asa ca trebuie sa stii cum sa pastrezi un secret, fie ca ti-a fost incredintat de CMBP ( cea mai buna prietena ) a ta, ori de cea mai mare rivala a ta. 

Cineva e dezvaluit intregii scoli unul dintre secretele tale? Gandeste-te bine la aceasta intrebare si gaseste o situatie care sa raspunda la aceasta. Aminteste-ti cum te-ai simtit. Doborata, sleita de puteri si rascolita de ganduri: oare cum a putut sa-ti faca asa ceva? Ei bine, persoana care ti-a incredintat un secret se va simti la fel daca nu-l vei pastra. Stii cum se spune: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Dar daca fata care ti l-a incredintat a fost cea care ti-a dezvaluit secretul? Inseamna ca te considera o persoana buna si de incredere, si ca stie ca nu te vei razbuna pe ea. Gandeste-te: merita sa-i dovedesti contrariul?

Daca prietena ta cea mai buna ti-a dezvaluit un secret si te-a rugat sa il pastrezi, atunci esti nevoita sa o faci. In fond, si ea ti-a pastrat secretele. Altfel, de ce ar fi prietena ta? Asa ca pastreaza secretul ! Dar daca este vorba de un lucru serios, eventual legat de o prostie pe care prietena ta a comis-o, nu te duce sa ii povestesti primului adult care iti iese in cale! Intai de toate, du-te si vorbeste cu prietena ta si hotarati ce sa faca mai departe. Doar asa veti rezolva problema!

Esti tentata sa spui? Cu siguranta, te-ai gandit macar o fractiune de secunda ce s-ar intampla daca ai spune la toata lumea secretul unui cunoscut: vei fi o fata populara, care a facut cunoscut faptul ca, sa zicem, verisoara ta de la o clasa paralela doarme inca cu ursuletul ei! Insa, nu are niciun rost! Verisoara ta nu va mai vorbi cu tine, iar grupul ei de prieteni va sti ca nu esti de incredere, la fel si gasca ta, care nu va privi cu ochi buni isprava ta. Plus ca vei fi cunoscuta pentru un timp limitat, pana se va afla o noua barfa, si altcineva iti va lua locul !

Daca deja ai spus, tot ce trebuie sa faci este sa iti ceri scuze persoanei care ti-a incredintat secretul si sa promiti ca nu se va mai repeta! Daca ii esti, cu adevarat, draga, te va ierta! Dar si tu va trebui sa ierti la randul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu