luni, 3 ianuarie 2011

Te rooooooog, nu spune nimanui

Ce sa faci cand o prietena ti se confeseaza.
Asculta
Atunci cand o prietena iti spune un secret, inseamna ca simte nevoia sa isi ia o piatra de pe suflet. Insa simte nevoia sa spuna cuiva in care are incredere. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa asculti ce spune.
Nu spune nimanui
Un secret prin definitie este un secret pentru ca nu stie toata lumea despre el! Deci, oricat de interesante ar fi informatile si oricat de tentant ar fi sa mergi si sa spui celorlalte prietene ale tale, nu o face! Nu sufla un cuvant.
Incearca sa intelegi
Gandeste-te cum trebuie sa se simta prietena ta. Incearca sa te pui in situatia ei si sa vezi cum te-ai simti.
Nu o judeca
Nu uita, nu esti tu cea care se afla in situatia respectiva, deci nu stii cu adevarat cum este. Treaba ta, in calitate de prietena, este sa asculti. Daca nu ar avea incredere in tine, probabil nu ti-ar dezvalui secretul. Ofera-i un umar pe care sa planga daca este nevoie. Nu insista prea mult, daca nu vrea sa vorbeasca si las-o sa iti spuna atat cat simte ea nevoia
.
Nu ii tine predici
Daca iti cere sfatul, spune-i ce ai face tu intr-o astfel de situatie, mai degraba decat sa ii spui ce crezi tu ca ar trebui sa faca.
Ofera-i ajutorul tau
Daca esti ingrijorata in privinta ei, sau daca tu consideri ca are nevoie de ajutor, spune-i ce crezi. Chiar daca ai jurat sa pastrezi secretul, daca tu consideri ca s-ar putea afla in pericol, incurajeaz-o sa vorbeasca cu cineva in care are incredere, sau tu ai putea vorbi cu o persoana adulta in care ai incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu